Featured Posts
Friss Bejegyzések

Tűzdelt fácán almapürével

Hozzávalók: 1 fácán, 20 dkg füstölt szalonna, 80 dkg alma, 1 dl olaj, I citrom héja és leve, szegfűszeg, fahéj, majoránna, só.

Lehetőleg fiatal fácánból készítsük el. A megtisztított fácán mellrészét szalonnacsíkokkal gazdagon megtűzdeljük. Megsózzuk, belsejét meghintjük majoránnával, majd tepsibe tesszük, leöntjük forró olajjal, és gyakran locsolgatva megsütjük. A sült csirkéhez hasonlóan daraboljuk, és párolt rizzsel tálaljuk, a húst saját pecsenyelevével meglocsoljuk. Az almát megtisztítjuk, magházát eltávolítjuk, és szeletekre vágjuk. Kevés vízben puhára pároljuk. Szegfűszeggel, citromhéjjal, citromlével és fahéjjal fűszerezzük. Amikor az alma puhára főtt, áttörjük, és külön edényben a fácánsült mellé tálaljuk.

Share and Enjoy:

0 megjegyzés for this post

Leave a reply

We will keep You Updated...
Sign up to receive breaking news
as well as receive other site updates!
Sponsors

Népszerű bejegyzések
friss Receptek
Connect with Facebook
Sponsors
Recent Comments
Tag Cloud