Featured Posts
Friss Bejegyzések

Színes káposztaleves füstölt libacombbal

Hozzávalók:
• 1 nagyobb füstölt libacomb
• 2 babérlevél
• 2 vöröshagyma
• 2 evőkanál olaj
• 50 dkg savanyú káposzta
• 1 evőkanál liszt
• 1-1 piros és sárga húsú paprika
• só
• őrölt bors
• fél csokor friss majoránna vagy 1 ág borsikafű




A libacombot annyi vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni. A babérlevelet, az egyik jól megmosott hagymát héjastul beledobjuk, és olyan puhára főzzük, hogy a csontot kibújtathassuk belőle. Leszűrt levét félretesszük.
A másik meghámozott, apróra vágott hagymát az olajon megfuttatjuk. A kisebb szálakra vágott - esetleg egy kissé átmosott - káposztát rászórjuk.
Roppanósra pároljuk, majd a liszttel meghintjük, és a hús főzőlevével meg egy kevés vízzel felengedjük.
Amikor felforrt, a kicsumázott, kis kockákra aprított paprikákat is beleszórjuk, sózzuk, borsozzuk, a finomra aprított majoránnával fűszerezzük, és készre főzzük.
A vékony szeletekre vágott libacombot a leves tetején elosztva forrón, ropogós friss kenyérrel tálaljuk.

Share and Enjoy:

0 megjegyzés for this post

Leave a reply

We will keep You Updated...
Sign up to receive breaking news
as well as receive other site updates!
Sponsors

Népszerű bejegyzések
friss Receptek
Connect with Facebook
Sponsors
Recent Comments
Tag Cloud