Színes káposztaleves füstölt libacombbal
Hozzávalók:
• 1 nagyobb füstölt libacomb
• 2 babérlevél
• 2 vöröshagyma
• 2 evőkanál olaj
• 50 dkg savanyú káposzta
• 1 evőkanál liszt
• 1-1 piros és sárga húsú paprika
• só
• őrölt bors
• fél csokor friss majoránna vagy 1 ág borsikafű
• 1 nagyobb füstölt libacomb
• 2 babérlevél
• 2 vöröshagyma
• 2 evőkanál olaj
• 50 dkg savanyú káposzta
• 1 evőkanál liszt
• 1-1 piros és sárga húsú paprika
• só
• őrölt bors
• fél csokor friss majoránna vagy 1 ág borsikafű
A libacombot annyi vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni. A babérlevelet, az egyik jól megmosott hagymát héjastul beledobjuk, és olyan puhára főzzük, hogy a csontot kibújtathassuk belőle. Leszűrt levét félretesszük.
A másik meghámozott, apróra vágott hagymát az olajon megfuttatjuk. A kisebb szálakra vágott - esetleg egy kissé átmosott - káposztát rászórjuk.
Roppanósra pároljuk, majd a liszttel meghintjük, és a hús főzőlevével meg egy kevés vízzel felengedjük.
Amikor felforrt, a kicsumázott, kis kockákra aprított paprikákat is beleszórjuk, sózzuk, borsozzuk, a finomra aprított majoránnával fűszerezzük, és készre főzzük.
A vékony szeletekre vágott libacombot a leves tetején elosztva forrón, ropogós friss kenyérrel tálaljuk.
Related posts:
If you enjoyed this article, subscribe to receive more great content just like it.
Sponsors
Népszerű bejegyzések
-
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg darált bárányhús 2 dl paradicsompüré 15 dkg liszt 5 dkg reszelt sajt 2 padlizsán 1 fej vöröshagyma 1 g...
-
Hozzávalók: 1 fácán, 20 dkg füstölt szalonna, 80 dkg alma, 1 dl olaj, I citrom héja és leve, szegfűszeg, fahéj, majoránna, só. Lehetőleg ...
-
Hozzávalók 4 főre: 2 db pulyka felsőcomb 2 db paradicsom 2 db paprika 2 db közepes vöröshagyma 2 kicsi rozmaringág 2 kicsi kakukkfűág ...
-
Hozzávalók 2 főre: 1 egész csirkemell (bőr nélkül), kockára vágva 2 db tortilla 1-2 ek Hellmann's majonéz (vagy liszt) pár dkg reszelt M...
-
Hozzávalók: 2 kiskanál petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, fél citrom leve, 50 g zsemlemorzsa, 4 szelet lazac vagy tengerihal-filé, 1 kiskaná...
-
Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma, 10 dkg fehérrépa, só, 1 darab zellergumó, 10 dkg sárgarépa, 1 csokor petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, olaj, ...
-
Hozzávalók: 4 db kacsacomb 1 kg kacsazsír 3 szál kakukkfű 3 gerezd fokhagyma babérlevél 600 g lila káposzta 800 g burgonya 300 g vaj 300 g v...
-
Hozzávalók: • 60 dkg tőkehalfilé • 1-1 evőkanál szójaszósz és száraz fehérbor • 1 evőkanál olívaolaj • 1-1 lime és citrom • só • őrö...
-
Hozzávalók: kb. fél kiló sertéscomb 1 nagyobb fej vöröshagyma bors 20-30 deka gomba egy kanál liszt 2 deci tejföl 1 dl tej 3 teáskanálnyi sz...
-
Hozzávalók: • 1 nagyobb füstölt libacomb • 2 babérlevél • 2 vöröshagyma • 2 evőkanál olaj • 50 dkg savanyú káposzta • 1 evőkanál liszt...
friss Receptek
Connect with Facebook
Sponsors
Search
Archives
Blog Archives
Recent Comments
0 megjegyzés for this post
Leave a reply