Mandulás tőkehal rétesköpenyben
Hozzávalók:
• 60 dkg tőkehalfilé
• 1-1 evőkanál szójaszósz és száraz fehérbor
• 1 evőkanál olívaolaj
• 1-1 lime és citrom
• só
• őrölt bors
• 10 dkg mandulalapocska
• 2 evőkanál vaj
• 1 csomag réteslap
• 1-2 evőkanál olaj
• 60 dkg tőkehalfilé
• 1-1 evőkanál szójaszósz és száraz fehérbor
• 1 evőkanál olívaolaj
• 1-1 lime és citrom
• só
• őrölt bors
• 10 dkg mandulalapocska
• 2 evőkanál vaj
• 1 csomag réteslap
• 1-2 evőkanál olaj
A halat 4 egyforma szeletre vágjuk. A szójaszószt a borral, az olívaolajjal és néhány csepp lime-lével összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, azután a halszeletekre kenjük. Bő negyedórát állni hagyjuk, majd forró serpenyőben, a saját páclevében elősütjük. A mandulát a forró vajban megpirítjuk. A réteslapot 4 darab kb. 30 centis, 3-4 rétegű négyzetre bontjuk.
Az egyes tésztarétegeket olajjal megkenjük, majd mindegyik négyzetre 1 szelet elősütött halat fektetünk. A tetejükre pirított mandulát kanalazunk, majd a réteslapokat a szeletek két végénél összekötjük úgy, hogy fölül nyitott legyen, mint egy félig kibontott szaloncukorpapír.
A csomagokat sütőlapra rakosgatjuk, és 185 °C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 15 perc alatt megsütjük. Ezalatt a réteslap szépen megpirul, és a hal is elkészül. A maradék pirított mandulával körülszórva, lime- és citromgerezdekkel díszítve, salátával tálaljuk.
Related posts:
If you enjoyed this article, subscribe to receive more great content just like it.
Sponsors
Népszerű bejegyzések
-
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg darált bárányhús 2 dl paradicsompüré 15 dkg liszt 5 dkg reszelt sajt 2 padlizsán 1 fej vöröshagyma 1 g...
-
Hozzávalók: 1 fácán, 20 dkg füstölt szalonna, 80 dkg alma, 1 dl olaj, I citrom héja és leve, szegfűszeg, fahéj, majoránna, só. Lehetőleg ...
-
Hozzávalók 4 főre: 2 db pulyka felsőcomb 2 db paradicsom 2 db paprika 2 db közepes vöröshagyma 2 kicsi rozmaringág 2 kicsi kakukkfűág ...
-
Hozzávalók 2 főre: 1 egész csirkemell (bőr nélkül), kockára vágva 2 db tortilla 1-2 ek Hellmann's majonéz (vagy liszt) pár dkg reszelt M...
-
Hozzávalók: 2 kiskanál petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, fél citrom leve, 50 g zsemlemorzsa, 4 szelet lazac vagy tengerihal-filé, 1 kiskaná...
-
Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma, 10 dkg fehérrépa, só, 1 darab zellergumó, 10 dkg sárgarépa, 1 csokor petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, olaj, ...
-
Hozzávalók: 4 db kacsacomb 1 kg kacsazsír 3 szál kakukkfű 3 gerezd fokhagyma babérlevél 600 g lila káposzta 800 g burgonya 300 g vaj 300 g v...
-
Hozzávalók: • 60 dkg tőkehalfilé • 1-1 evőkanál szójaszósz és száraz fehérbor • 1 evőkanál olívaolaj • 1-1 lime és citrom • só • őrö...
-
Hozzávalók: kb. fél kiló sertéscomb 1 nagyobb fej vöröshagyma bors 20-30 deka gomba egy kanál liszt 2 deci tejföl 1 dl tej 3 teáskanálnyi sz...
-
Hozzávalók: • 1 nagyobb füstölt libacomb • 2 babérlevél • 2 vöröshagyma • 2 evőkanál olaj • 50 dkg savanyú káposzta • 1 evőkanál liszt...
friss Receptek
Connect with Facebook
Sponsors
Search
Archives
Blog Archives
Recent Comments
0 megjegyzés for this post
Leave a reply