Featured Posts
Friss Bejegyzések

Konfitált kacsacomb törtburgonyával, lilakáposzta-pürével

Hozzávalók:
4 db kacsacomb
1 kg kacsazsír
3 szál kakukkfű
3 gerezd fokhagyma
babérlevél
600 g lila káposzta
800 g burgonya
300 g vaj
300 g vöröshagyma
negyed csokor petrezselyem
80 g szalonna
4 dl vörösbor
50 g méz
só, bors


Nagyon nehéz kedvenc ételt választani annak, aki igazán szereti és ismeri a gasztronómiát. Mára már sokasodnak a receptek a fejemben, melyekre egyhangúan azt tudom mondani „a kedvenceim”. Viszont egy fogásnak mind felett nagyobb szerep jutott az életemben, ez pedig nem más, mint a konfitált kacsacomb. Ez volt az első recept, amit megtanultam „komolyan” elkészíteni, valamint egy időben annyit szervíroztam belőle, amennyivel még a KFC-ben is én lettem volna a hónap dolgozója.
Nos lássuk, hogyan is készül a kedvenc formámban:

A kacsacombokat besózzuk mindkét oldalán, és a kacsazsírral együtt egy olyan tepsibe tesszük, amiben a zsír teljesen ellepi a combokat. Mellétesszük a babérleveleket, a fokhagymát és a kakukkfüvet, és a sütő középső részén, kb. 80 fokon feltesszük sütni. A sütési idő kb 4-5 óra a combok méretétől, illetve a sütő teljesítményétől függően. A sütési idő végén húsvillával ellenőrizzük, hogy a kacsánk eléggé omlós-e. Amikor kellőképpen átsültek a combok, leöntjük róluk a zsír háromnegyedét, és a sütőt grill funkcióra kapcsoljuk, (180 fokra). Visszatesszük a combokat, és nagyjából 10 perc alatt ropogós pirosra sütjük.

A krumplit sós vízben megfőzzük, majd összetörjük. 15 dkg hagymát vajon megpirítunk és a petrezselyemmel együtt hozzákeverjük a törtburgonyához.

A káposztapüréhez feltesszük vajon pirulni a hagymát és a szalonnát. Amint megpirultak, hozzákeverjük az apróra vágott vörös káposztát, és tovább pirítjuk. Felöntjük a vörösborral, hozzáadjuk a mézet, a babérlevelet és egy kis sót, és kb. 10 perc alatt készre főzzük. Kivesszük a babérleveleket, és egy edényben botmixerrel összepürésítjük.

Készítsünk hozzá kacsaszószt: egy korábbi receptemben (sertés-szósz) a sertéscsontokat helyettesítsük kacsafarháttal, nyakkal, és máris kész egy mennyei szósz hozzá.

Share and Enjoy:

0 megjegyzés for this post

Leave a reply

We will keep You Updated...
Sign up to receive breaking news
as well as receive other site updates!
Sponsors

Népszerű bejegyzések
friss Receptek
Connect with Facebook
Sponsors
Recent Comments
Tag Cloud