Featured Posts
Friss Bejegyzések

Csirkés taco

Tradicionális mexikói étel amerikanizált változata. Annyi a különbség, hogy Mexikóban nem kemény, hanem puha kukorica tortillával készítik. Mindkét fajta tortilla kapható nagyobb szupermarketekben, Petra most az amerikai verziót készítette el.

Hozzávalók 4 főre:
400 g csirkemell filé
8 db Taco shell
1 Taco fűszerkeverék
4 ek olívaolaj
150 g konzerv kukorica
150 g konzerv fekete egész bab
175 ml tejföl
150 g félkemény sajt
1/2 fej jégsaláta
Tabasco szósz

Elkészítés :
A csirkemellet apró kockákra vágjuk, egy tálban összekeverjük a fűszerkeverékkel és az olívaolajjal, félretesszük, 10 percig állni hagyjuk.
Közben lereszeljük a sajtot (finom lyukú reszelőn) és a megmosott jégsaláta leveleket apró darabokra tépkedjük. A sütőt előmelegítjük 125 ºC-ra, s majd míg a húst pirítjuk, a Taco shell-eket a sütőben átmelegítjük.
Egy nagy serpenyőt szárazon felhevítünk, beleöntjük a fűszeres-olajos csirkemell-kockákat és néhány perc alatt megpirítjuk, a végén hozzáadjuk a kukoricát és a babot is.
A taco shell-eket megtöltjük a pirított csirkehússal. Tejföllel, Tabasco szósszal, reszelt sajttal, guacamole-val és salátával kínáljuk (ki-ki saját magának ízlés szerint adagolja ez utóbbiakat).

Share and Enjoy:

0 megjegyzés for this post

Leave a reply

We will keep You Updated...
Sign up to receive breaking news
as well as receive other site updates!
Sponsors

Népszerű bejegyzések
friss Receptek
Connect with Facebook
Sponsors
Recent Comments
Tag Cloud