Featured Posts
Friss Bejegyzések

Halas rétes parajjal rakva

Hozzávalók:
• 40 dkg mélyhűtött tengerihal-filé vagy rák
• 40 dkg leveles paraj (mélyhűtött is lehet)
• 1 csipet szódabikarbóna
• 1 csomag rétestészta
• 8 dkg vaj
• 2 tojás sárgája
• 1 dl tejszín
• 1 kiskanál citromlé
• 5 dkg fenyőmag
• só
• bors
• szerecsendió



A mélyhűtött halat szobahőmérsékleten felengedjük. A parajt forrásban lévő, szódabikarbónás vízbe engedjük, és újraforrástól számítva 1 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. (Ha az is mélyhűtött, kiolvasztjuk.)
A tésztát kiterítjük, tenyérnyi négyzetekre vágjuk. A vajat serpenyőben felforrósítjuk. A halat nagyobb darabokra szeljük, és kb. 5 deka vajon körben hirtelen megpirítjuk. A maradék vajon a tésztalapokat forgatjuk meg.
A tojások sárgáját vízgőz fölött, folyamatosan kevergetve a tejszínnel besűrítjük, citromlével savanyítjuk. A fenyőmagot serpenyőben szárazon megpirítjuk.
Minden tányérra egy tésztalapot fektetünk, arra parajt halmozunk. Sóval, borssal, szerecsendióval megszórjuk, a haldarabkákat a tetején elrendezzük. Újabb réteg paraj, végül tészta következik. A mártással meglocsoljuk, és a fenyőmaggal megszórva tálaljuk.

Share and Enjoy:

0 megjegyzés for this post

Leave a reply

We will keep You Updated...
Sign up to receive breaking news
as well as receive other site updates!
Sponsors

Népszerű bejegyzések
friss Receptek
Connect with Facebook
Sponsors
Recent Comments
Tag Cloud