Featured Posts
Friss Bejegyzések

Tepsiben sült hagymás-mustáros csirkecomb burgonyával

Hozzávalók 2 főre:
fél kg csirkecomb (alsó vagy felső)
1 ek dijoni mustár
1 dl száraz fehérbor
3 fej vöröshagyma

bors
egyéb fűszer a burgonyához (pl. ételízesítő)
3-4 szem nagyobb burgonya
olívaolaj a sütéshez

Elkészítés :
  1. A combokat tisztítás után sózzuk, borsozzuk.
  2. Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra.
  3. A vöröshagymát és a burgonyát felkarikázzuk, a mustárt összekeverjük a borral egy kistálkában. Nem gond, ha híg.
  4. Olajat öntünk egy serpenyőbe, és elősütjük a combokat. 2-2 percig sütjük mindkét oldalukat. Majd kiszedjük egy tányérra.
  5. Takaréklángra vesszük a sütőt, a serpenyőbe tesszük a felkarikázott hagymát. Kb. 15 percig pároljuk így, lassan kavargatva, amíg szép aranybarna lesz.
  6. Közben a burgonyát fűszerezzük, és a sütőbe tesszük sülni. Olívaolaj kerül alá, és egy pici víz, hogy hamarabb megpuhuljon. Alufóliával fedjük le.
  7. Ha a hagyma kész, visszatesszük a combokat a serpenyőbe, ráöntjük az egészre a mustáros-boros szószt, és felforraljuk, miközben összekeverjük.
  8. Ha a krumpli már láthatóan megpuhult, rászedjük a hagymás és szószos húst, újra letakarjuk, és a sütőben sütjük tovább az ételt.
  9. 25-30 percig sütjük fólia alatt, viszont az utolsó 5-10 percre levesszük az alufóliát.

sütési hőfok: 220 °C

Share and Enjoy:

0 megjegyzés for this post

Leave a reply

We will keep You Updated...
Sign up to receive breaking news
as well as receive other site updates!
Sponsors

Népszerű bejegyzések
friss Receptek
Connect with Facebook
Sponsors
Recent Comments
Tag Cloud