Tepsiben sült hagymás-mustáros csirkecomb burgonyával
Hozzávalók 2 főre:
fél kg csirkecomb (alsó vagy felső)
1 ek dijoni mustár
1 dl száraz fehérbor
3 fej vöröshagyma
só
bors
egyéb fűszer a burgonyához (pl. ételízesítő)
3-4 szem nagyobb burgonya
olívaolaj a sütéshez
Elkészítés :
sütési hőfok: 220 °C
fél kg csirkecomb (alsó vagy felső)
1 ek dijoni mustár
1 dl száraz fehérbor
3 fej vöröshagyma
só
bors
egyéb fűszer a burgonyához (pl. ételízesítő)
3-4 szem nagyobb burgonya
olívaolaj a sütéshez
Elkészítés :
- A combokat tisztítás után sózzuk, borsozzuk.
- Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra.
- A vöröshagymát és a burgonyát felkarikázzuk, a mustárt összekeverjük a borral egy kistálkában. Nem gond, ha híg.
- Olajat öntünk egy serpenyőbe, és elősütjük a combokat. 2-2 percig sütjük mindkét oldalukat. Majd kiszedjük egy tányérra.
- Takaréklángra vesszük a sütőt, a serpenyőbe tesszük a felkarikázott hagymát. Kb. 15 percig pároljuk így, lassan kavargatva, amíg szép aranybarna lesz.
- Közben a burgonyát fűszerezzük, és a sütőbe tesszük sülni. Olívaolaj kerül alá, és egy pici víz, hogy hamarabb megpuhuljon. Alufóliával fedjük le.
- Ha a hagyma kész, visszatesszük a combokat a serpenyőbe, ráöntjük az egészre a mustáros-boros szószt, és felforraljuk, miközben összekeverjük.
- Ha a krumpli már láthatóan megpuhult, rászedjük a hagymás és szószos húst, újra letakarjuk, és a sütőben sütjük tovább az ételt.
- 25-30 percig sütjük fólia alatt, viszont az utolsó 5-10 percre levesszük az alufóliát.
sütési hőfok: 220 °C
Related posts:
If you enjoyed this article, subscribe to receive more great content just like it.
Sponsors
Népszerű bejegyzések
-
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg darált bárányhús 2 dl paradicsompüré 15 dkg liszt 5 dkg reszelt sajt 2 padlizsán 1 fej vöröshagyma 1 g...
-
Hozzávalók: 1 fácán, 20 dkg füstölt szalonna, 80 dkg alma, 1 dl olaj, I citrom héja és leve, szegfűszeg, fahéj, majoránna, só. Lehetőleg ...
-
Hozzávalók 4 főre: 2 db pulyka felsőcomb 2 db paradicsom 2 db paprika 2 db közepes vöröshagyma 2 kicsi rozmaringág 2 kicsi kakukkfűág ...
-
Hozzávalók 2 főre: 1 egész csirkemell (bőr nélkül), kockára vágva 2 db tortilla 1-2 ek Hellmann's majonéz (vagy liszt) pár dkg reszelt M...
-
Hozzávalók: 2 kiskanál petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, fél citrom leve, 50 g zsemlemorzsa, 4 szelet lazac vagy tengerihal-filé, 1 kiskaná...
-
Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma, 10 dkg fehérrépa, só, 1 darab zellergumó, 10 dkg sárgarépa, 1 csokor petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, olaj, ...
-
Hozzávalók: 4 db kacsacomb 1 kg kacsazsír 3 szál kakukkfű 3 gerezd fokhagyma babérlevél 600 g lila káposzta 800 g burgonya 300 g vaj 300 g v...
-
Hozzávalók: • 60 dkg tőkehalfilé • 1-1 evőkanál szójaszósz és száraz fehérbor • 1 evőkanál olívaolaj • 1-1 lime és citrom • só • őrö...
-
Hozzávalók: kb. fél kiló sertéscomb 1 nagyobb fej vöröshagyma bors 20-30 deka gomba egy kanál liszt 2 deci tejföl 1 dl tej 3 teáskanálnyi sz...
-
Hozzávalók: • 1 nagyobb füstölt libacomb • 2 babérlevél • 2 vöröshagyma • 2 evőkanál olaj • 50 dkg savanyú káposzta • 1 evőkanál liszt...
friss Receptek
Connect with Facebook
Sponsors
Search
Blog Archives
Recent Comments
0 megjegyzés for this post
Leave a reply